I dag skriver vi om erbjudanden på nätet, som gör shoppingen lite bättre och lite billigare, för det gäller ju att passa på och tänka lite smart när man handlar online.

Blogg-forum.nuNär man handlar på nätet är det lite annorlunda än vad det är i den fysiska ”riktiga” världen, bland annat så har man inte ögonkontakt med en man handlar med, denna kan inte kontrollera ens ålder eller liknande. Dessutom kan man inte fråga rakt ut om ångerrätt och öppet köp, som en butiksinnehavare oftast kan svara på, inom några snabba sekunder. På Hallå Konsument, som är en oberoende vägledning från myndigheten Konsumentverket, kan man läsa mer om saker att tänka på när man är konsument på nätet, en checklista som vi visar nedan:

  • Var alltid misstänksam mot extremt billiga erbjudanden
  • Se till att du vet vilket företag du handlar från
  • Kontrollera att företagets namn, adress, telefonnummer och e-post.
  • Läs alltid köpevillkoren eller avtalsvillkoren innan du köper något från företaget
  • Var uppmärksam om det inte finns några avtalsvillkor alls, om de är konstigt formulerade eller verka strida mot lagen

Sedan är det bra att använda sig av rabatter och kupongkoder om det ger ett billigare köp, som de från exempelvis refundmonster.se, det gör så att man får pengar tillbaka när man handlar. Det är dessutom roligt att få rabatt när man handlar.

Handla julklapparna på nätet

Nu är det strax juletider och i Expressen kan man få sig ett och annat tips på klappar att köpa på nätet, för på internet finns ju allt från designklassiker, kul presentartiklar till köksprylar och vackra ljuslyktor och en och annan skön kudde att gosa in huvet i. Vill man slippa julruschen som just nu pågår i stan, på köpcentrum och gågator, är det ett tips att helt enkelt shoppa julklapparna på nätet.

Svenska Dagbladet kan vi vidare läsa om att många julklappar just köps på nätet, för närmare 5,4 miljarder kronor enligt e-barometern. Enligt ett pressmeddelande från Postnord kommer vi konsumera 20,5 av värde när det kommer till julklappar i år. En hel del pengar alltså, och en hel del paket som kommer med postbilar till rätt destination runt om i landet.