Vi övergår alltmer till en digital värld, men trots det kommer företagen oftast inte undan vare sig papper eller penna på kontoret. Även om arbetet mestadels sker på dator och arbetet även sparas där, finns det stora fördelar med en skrivare. Men det finns fler kontorsmaterial som inte heller verkar vilja gå ur tid.

I denna digitala tid är det kanske lätt att se skrivaren och dess tillbehör som en kostnad, men den kan bespara er både tid och pengar i längden. Om du vill underhålla skrivaren billigare och smidigare, beställ toner till skrivaren online och passa på att köpa papper och andra tillbehör samtidigt så kanske du dessutom kommer upp i summan för fri frakt.

Fördelar med skrivare på kontoret

För säkerhetens skull är det alltid en fördel att ha viktiga dokument utskrivna då de annars kan gå förlorade vid cyberattacker eller andra IT-problem. Det finns skrivare med inbyggd scanner, vilket också kan underlätta. Det finns nämligen fall då andra företag skickar avtal till er, där digital underskrift inte godkänns. Då är det väldigt osmidigt att behöva hitta en skrivare företaget kan låna. Då bör du ha i åtanke att du kanske behöver använda en lånad dator på plats, vilket är en säkerhetsrisk eftersom sekretessbelagda dokument kan hamna i fel händer. När företaget har besök eller håller interna utbildningar är det också smidigt att kunna skriva ut material direkt. Då kan ni ha företagsutbildningar med utskrivna arbetsböcker där anställda själva kan anteckna för att ta in den nya informationen bättre.

Skrivarunderhåll och inköp av tillbehör

En skrivare är inte särskilt tidskrävande. Ofta räcker det att den används någorlunda regelbundet och att skrivarhuvudet rengörs ibland. Underhållet finns mer specifikt beskrivet när du köper skrivare, men den bör inte kräva så mycket tid från kontorsarbetarna. Vid inköp är det viktigt att kolla upp vilka bläckpatroner som passar skrivaren, då alla bläckpatroner inte passar alla skrivare. När företaget beställer bläckpatroner online, kan det vara en god idé att samtidigt beställa annat behövligt kontorsmaterial. Exempel på kontorsmaterial som ofta behövs:

• Skrivarpapper
• Whiteboardpennor
• Kulspetspennor
• Kuvert
• Mappar och pärmar

Genom att passa på att beställa flera produkter och större antal av det ni behöver till kontoret, blir det ofta billigare och ni kan slippa frakten. Dessutom sparar inköpsansvariga tid då de slipper uppsöka flera fysiska eller webbaserade butiker.