Nu har det gått en tid sedan Apple lanserade iPhone X. Vad som gör mobiltelefonen bra och dålig börjar bli alltmer uppenbart. Är den värd pengarna eller är det bäst att vänta på nästa iPhone? Nedan kommer en närmare titt på några goda anledningar att skaffa iPhone X, men också några saker som har gjort användare besvikna.

Med tanke på prislappen var förväntningarna skyhöga på produkten. Till stor del har iPhone X levt upp till allt som utlovats, även om många nog ångrar att de inte väntade med inköpet tills priset gått ner. När den gått sönder kan du hitta en erfaren reparatör för att laga iPhone X, eftersom du sparar tusenlappar jämfört med att köpa en ny. Om du istället redan har till exempel en iPhone 8, är det ens någon mening med att skaffa iPhone X? Läs mer om det i Aftonbladet.

Fördelar med iPhone X

Något som omedelbart måste lyftas fram är den unika designen. Apple tog bort hemknappen och skapade ett vackert, futuristiskt utseende där skärmen nästan täcker hela framsidan. Den ger en lyxig och samtidigt minimalistisk känsla, precis som Apple brukar eftersträva med sina produkter.

I flera tester har kamerakvaliteten imponerat för iPhone X, inte minst i dåliga ljusförhållanden. På det området erbjuder den en klar uppgradering jämfört med tidigare modeller och för den som gillar att fotografera med mobilen är det mycket goda nyheter.

En annan bra sak med iPhone X är batteriet, skriver SvD. Apple har lagt till möjligheten att ladda trådlöst och dessutom ökat kapaciteten för att ge mobilen potential att klara en hel dag utan laddning. De som köpte telefonen redan på lanseringsdagen är i regel fortfarande nöjda med batteritiden.

Nackdelar med iPhone X

Ett problem i branschen är att när tillverkare hittar på nya funktioner, så tar det tid innan användare anpassar sig. Att ta bort hemknappen och lägga till nya funktioner på skärmen är något som kan ta månader att vänja sig vid.

Den nya funktionen med FaceID har heller inte fungerat perfekt. Vissa menar att föregångaren TouchID fortfarande är bättre. Anledningen är att FaceID har haft problem att känna igen ansiktet i till exempel starkt solljus, medan en fingeravtryckssensor som TouchID är mer pålitlig oavsett hur omgivningen ser ut.