I karantän-tider har många kontor stängt ner för att hjälpa till att minska smittspridningen, vilket gjort att många arbetar hemifrån. I tider som dessa måste verksamheten rulla på som vanligt, men kommunikationen kan bli drabbad – utan hjälp av effektiva kommunikationslösningar. 

Arbete hemifrån gör att det blir svårare att dela information mellan kollegor eftersom ni inte sitter bredvid varandra längre och kan ta ett spontant snack. För att se till att kommunikationen hålls vid liv bör du vara kund hos ett företag som erbjuder smarta telefonilösningar, exempelvis https://www.cellip.com/. Hos dem kan du få kommunikationslösningar som tar arbetet hemifrån till en ny nivå. Microsoft teams är en plattform som låter dig chatta, ringa och delta i möten på ett smidigt sätt.

Plattformar effektiviserar kommunikationen

Corona-pandemin har gjort att många valt att sätta sig i karantän. Många arbetsplatser har därför valt att stänga ner sina kontor för att minska smittspridningen, vilket resulterar i arbete hemifrån. När det inte längre finns en plats för alla medarbetare att samlas på blir det mer brister i kommunikationen för att alla inte finns en kort promenad bort, utan istället måste det ringas eller chattas. Ingen vet riktigt hur länge det kommer att pågå och därför är det viktigt se till ha ett bra digitalt hjälpmedel som fungerar bra på distans.

Det finns flertal plattformar som erbjuder möjligheten att öppna kanaler, skriva chattmeddelanden och ringa samtal för att effektivisera kommunikationen. En av dessa är Microsoft teams där det går att öppna chattrum så att varje projekt kan få ett eget, detta för att hålla ordning bland alla meddelanden. Det skapar dessutom bättre förutsättningar för samarbete och socialisering på jobbet. Microsoft teams gör inte bara jobbet enklare, utan gynnar även gemenskapen mellan kollegor. Så länge du har en internetuppkoppling kan du interagera med din arbetsplats när du vill. Se till att ha en bra plattform som möjligt för att inte riskera att verksamheten eller dina sociala kontakter blir lidande under karantän-tider.