Fler och fler saker i samhället går att betala med så kallad kryptovaluta och senast ut i raden är en ganska vanlig dryck som få vuxna verkar tröttna på och som dricks både för att bli lite piggare och för att vissa tycker om drycken och känner att den är god. Nämligen ingen mindre dryck än kaffe, som ju finns i alla möjliga former.

”Snart kan det gå att betala kaffet med kryptovaluta. Amerikanska Starbucks har inlett ett samarbete med Microsoft och International Exchange, ägare till New York Stock Exchange, som ska mynna ut i att kunderna kan använda bitcoin i butikerna.” – läs mer.

Snart går det alltså även att betala för sitt kaffe med kryptovaluta, närmare bestämt på den oerhört kända amerikanska kedjan Starbucks som har börjat samarbeta med det otroligt välkända it-företaget Microsoft. Microsoft har utvecklat ny och populär mjukvara i flera årtionden. Den andra samarbetspartnern i samarbetet är företaget International Exchange, ett företag som äger New York Stock Exchange. Tanken med det hela är att samarbetet ska utmynna i att alla Starbucks kunder ska kunna använda bitcoin och alltså också betala med bitcoin när de handlar i Starbucks kaféer. Just kaféer som använder sig av bitcoin där det går att betala med bitcoin är inget nytt, men att en stor kedja gör det är en nyhet som kanske gör att bitcoin blir mer etablerad som valuta. Bitcoin blir ju mer praktisk och användbar när den får större spridning i samhället.

Företagens samarbete bygger på en ny plattform som kallas Bakkt. Denna fungerar som så att den omvandlar genast köparnas elektroniska valutor, som Bitcoin, direkt till amerikanska dollar då Starbucks själva inte tänker lagra bitcoins eller någon annan kryptovaluta. Att använda Bitcoin på detta sätt är dock inget nytt, många större företag som tar faktiskt emot kryptovaluta vid betalning som sker över internet såsom när man köper dataprylar eller resor exempelvis.