Om du behöver ta ett snabblån kan du enkelt göra det med din mobil eller dator. Du behöver inte ens uppsöka ett bankkontor för att få ett ja eller nej, det räcker att ha ett giltigt BankID. Normalt kan du låna summor upp till 600 000 beroende på hur din ekonomiska situation ser ut.

Det finns ett stort antal långivare som erbjuder så kallade snabblån eller blancolån idag. Allt sker online och om du blir beviljad kan du få pengarna utbetalade samma dag. Som alltid när det gäller lån bör du inte ta ett som du inte är 100 % säker på att du kan betala tillbaka.

Fyll i din ansökan online

Idag kan du enkelt fylla i din låneansökan online från din mobil. Först fyller du i önskat lånebelopp och under hur många månader det ska betalas tillbaka. Sedan fyller du i information om dig själv och din nuvarande situation. Du kan till exempel låna hos https://brixo.se/ som erbjuder belopp upp till 30 000 även för dig som har en betalningsanmärkning. Det kräver dock att du uppfyller grundkraven för ett lån:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

När du har fyllt i din låneansökan signerar du allt med ditt BankID. Oftast får du svar av långivaren samma eller nästkommande vardag. Om du får ett ja på din ansökan betalas pengarna ut inom en bankdag. Det är alltså en väldigt snabb och enkel process som går att genomföra även om du bara har en mobil.

Använd pengarna till oväntade utgifter

Denna typen av lån är perfekt om du till exempel får en oväntad utgift som du inte har råd att betala. Det kan hända att en vitvara i köket går sönder eller att du måste lämna din bil på verkstad. En långivare ställer inga frågor om hur pengarna kommer att användas utan baserar lånet på din ekonomiska situation. Det görs alltid en kreditupplysning i samband med att du lämnar in en ansökan. Om du har betalningsanmärkningar blir det betydligt svårare att ett lån blir beviljat men det är absolut inte omöjligt.