Att handla på nätet innebär en viss risk. I alla fall om man betalar med kort och inte har en bank med rejäla säkerhetsåtgärder. Kriminella kan lätt utnyttja de kryphål som finns för att rensa kontot.

När man ska handla på nätet gäller det att vara lite på den vaksamma sidan. Det är nämligen inte än helt säkert att göra sina inköp online. Men den som ändå vill handla på nätet, och det är enormt många som vill det, måste se till att ha rätt kunskap och inte vara dumdristig. Här kan man ta del av en massa smarta tips om man ska göra ett inköp på nätet. Det är nämligen så att korttjuvar kan länsa ens konto när man handlar på nätet, om man har riktig otur.

Måste vara skyddad

I Expressen kan man läsa om att den som betalar med sitt kontokort på nätet måste se till att vara ordentligt skyddad eftersom bedragare kan utnyttja de kryphål som finns för att länsa kontot. När man använder sitt kort på nätet måste man se till att använda bankernas säkerhetsappar, annars är risken faktiskt stor att man blir av med sina pengar. Och det finns en hög risk för detta oavsett vilket företag det handlar om. Det är alltså inte så att större och mer välkända företag är bättre att handla på ur den här synpunkten.

Svenska banker dålig säkerhethandla-nätet-ehandel

Många nätföretag har väldigt dålig säkerhet och det kan vara så att det finns kriminella personer som jobbar på företagen som kan komma åt kortuppgifterna. Det är även så att många svenska banker inte heller har speciellt bra säkerhetssystem. Polisen är väldigt kritisk mot svenska banker som inte gör så mycket för att skydda sina kunder. I många länder är det obligatorisk att ha vissa säkerhetsåtgärder men så är det inte i Sverige.