Sedan början av 2019 har det varit känt att Samsung ska lansera efterföljaren till den omåttligt populära Galaxy S10. Men det exakta datumet är fortfarande inte spikat och mobilvärlden väntar med spänning på lanseringen. Mycket talar dock för att Note 10 kommer att finnas tillgänglig i butiker under hösten.

Men vad är det som gör Samsungs lansering till en sådan glödhet nyhet i branschen? Har tillverkaren strategiska fördelar att hämta i ett visst lanseringsdatum? I den här artikeln presenteras den kända fakta som finns tillhanda gällande Galaxy Note 10. Häng med!

Samsung vs Apple

Även om andra tillverkare så som Huawei och ZTE den senaste tiden avancerat på rankingen är Samsung och Apple fortfarande de två ensamma giganterna. Om fokus ställs mot den Sydkoreanska Samsung en av världens största bolagsgrupper kan det i sammanhanget nämnas att tillverkaren hör till en av världens största bolagsgrupper.

Mobiltillbehör och laddare

Med rekordsiffror när det kommer till allt från mobiler till mobilladdare och andra tillbehör. Faktum är att Samsung för några år sedan gjorde ett nettoresultat på otroliga 90,2 miljarder kronor.

Den näst intill lite mystiska stämningen kring lanseringen av Samsungs senaste modell, Galaxy Note 10 grundar sig på affärsmässiga faktorer. Det är helt enkelt viktigt för tillverkaren att göra rätt strategiska val när det kommer till en produktlansering. I detta fall gäller det för Samsung att inte hamna på efterkälken i samband med Apples nästa lansering av Iphone. Apple har nämligen gått ut med information om att en ny Iphone-modell kommer visas upp i början av hösten 2019. För Samsung är det en strategisk fördel att lansera Galaxy Note 10 innan Apple, men samtidigt inte för långt inpå konkurrentens lansering.

Galaxy Note 10 – vad är känt?

Ryktet säger att den nya smartphone-modellen från elektronikjätten Samsung kan presenteras i två eller upp mot fyra varianter med olika egenskaper. Något som är tillräckligt med bevis för att Galaxy Note 10 förväntas bli en revolutionerande lansering. Varianterna kommer att ha skärmar från 6,28 tum upp till 6,75 tum.

Rent historiskt har inte Note-serien varit lika avgörande för Samsungs försäljning som Galaxy S. Men än dock en mycket populär mobilserie och de mest trogna Samsung-fansen tenderar att välja Note. Det är prestige i att välja en Note-telefon helt enkelt.