HUI Research har fastslagit att julhandeln i år kommer att gå upp mot närmare 75 miljarder kronor, vilket är en ökning med hela 5 procent mot i folj – därför gäller det som e-handlare att vara på hugget då de flesta klappar faktiskt inhandlas från nätet.

ehandelEnligt HUI Research kommer julhandeln att slå alla rekord i år med en väntad tillväxt på hela 5 procent vilket blir en siffra nära 75 miljarder kronor, något som innebär att man beräknas spendera cirka 7 600 kronor per person, bara i december. Det skriver Dagens Handel som även beräknar att den stora vinnaren i år är möbelbranschen där tillväxten väntas vara som högst. Något som också bekräftas av Svenska Dagbladets siffror där man också spekulerar i att detta kan bero på den kommande sänkningen av rot-avdraget då man tror att konsumenten vill agera med renoveringar och liknande innan detta sker. Men vad innebär denna ökning i julkommersen för dig som e-handlare? Först och främst förutsätts att du har koll på din lagerhållning och har du inte det är det hög tid att skaffa en streckkodsläsare med laserteknik och göra en inventering ögonaböj. E-handlarna förutspås nämligen också ligga på plussidan vid decembers slut då vi i Sverige handlar allt mer från nätet istället för i vanlig butik – och har man inte ordentlig koll och kan leverera till kund i god tid kan man gå miste om miljoner rent ut sagt. På nätet väntas handeln nämligen också slå rekord inför jul då det enligt en ny rapport är hela 34 miljarder kronor som svenskarna planerar att handla för.

” – Vi kan vänta oss ett nytt e-handelsrekord i jul, mycket tack vare fler köp via mobila enheter och mer mogna konsumenter, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef på Adobe, i ett pressmeddelande.” läs mer om detta hos Expressen.