Vad händer med mobiltillverkningen i Kina och varför slutar Samsung att verka där?

Din smartphone blir så mycket mer med mobiltillbehör av olika slag. Det kan vara allt från mobilskydd och smartwatch till hörlurar, headset, laddare och andra tillbehör som gör din vardag roligare och mer praktisk. Men vad är egentligen nytt när det kommer till mobiltelefoner?

Mobiltillverkningen i Kina osäker

Både Samsung och Apple tillverkar sina smartphones i Kina. Men den senaste tiden har varit ojämn mellan Kina och USA, inte minst med hotade handelsavtal och extratullar. I Dagens Industri går det nu att läsa om hur Samsung kapar sin mobiltillverkning i Kina för att de förlorat marknadsandelen till inhemska konkurrenter, till exempel Huawei. Detta på grund av anti-sydkoreanska kampanjer på sociala medier bland annat, vilket minskat försäljningen och gynnat kinesiska Huawei, Xiaomi och Oppo.

Nya smartphones från Samsung

Samsung är inte sena med att komma med nya, uppdaterade smartphones. I Ny Teknik går det att läsa om nya flaggskeppsmobilen Galaxy S10+ Performance Edition:

Galaxy S10+ Performance Edition är en smartphone med kapacitet och kraft i klass med en modern laptop. Modellen kommer med 1TB internminne, multikamerasystem och säkerhet på högsta nivå – Ny Teknik

En sådan dyrgrip är helt klart värd att skyddas, med mobiltillbehör som fodral om inte annat. Samtidigt testas den nya Samsung Galaxy A70 i ett stort test på M3. Med sin stora skärm och batteri är den fantastisk på många sätt, men en del brister tycks den ändå ha enligt recensenten. Bland annat är skärmen så stor att den kan bli krånglig att hålla i om du har väldigt små händer, dessutom är den inbyggda högtalaren tråkig med skränigt ljud. Batteritiden är som nämnt det som kanske är allra bäst med denna telefon.