För att marknadsföra ditt företag effektivt kan du använda dig av en informationsvideo, som kan visas i många olika kanaler och sociala medier. Videomarknadsföring är stort på många plattformar just nu och spås även få en ljus framtid. En video kan enkelt delas vidare samtidigt som den fångar intresset hos din publik.

Genom att besöka www.figaromusic.se kan du få hjälp med att framställa en tekniskt avancerad informationsvideo som passar ditt företags behov. Det här produktionsbolaget har lång erfarenhet av att producera allt från korta dokumentärer till drama och reklamfilm. En informationsvideo har potential att användas internt för utbildningssyfte och som reklamfilm, både digitalt och i TV.

Informationsfilm om diabetes

Elin Cederbrant som har diabetes typ 1 samlade ihop flera miljoner kronor för att kunna göra en informationsfilm om sjukdomen. Målet var att bemöta all den okunskap som finns kring diabetes typ 1 i samhället. Hon startade ett konto på Facebook och en hemsida med webbshop som hon använde för att sälja ipadfodral, plånböcker, armband med mera. Med tre miljoner kronor i vinst kunde informationsfilmen produceras. Elins förhoppning är att filmen kommer att visas i alla skolor och för landets skolpersonal för att öka deras förståelse för den svåra kroniska sjukdomen.

Reklamen förändras

Young,Woman,Blogger,Recording,Video,On,CameraReklam bör ge värde åt konsumenten och kännas pålitlig samt trovärdig. Företag rör sig nu allt mer bort från de traditionella medierna och vill synas på sociala medier där målgrupperna finns. Ljudet är en viktig del av varumärket, till exempel i reklamfilmer. Om tittaren går bort från TV:n hörs fortfarande ljudet och kan ge en tydlig sammankoppling mellan musik och företag, vilket kan skapa försäljning av tjänster och produkter.

Svenska företag behöver utveckla sin kommunikation enligt Robin Askelöf som är expert för IDG.

  • Nya metoder för storytelling sprids över hela världen, exempelvis via kinesiska filmer.
  • Tidigare har amerikansk kultur och livsstil varit i centrum via Hollywoods starka influenser, men när underhållningsbranschen blir allt mer global förändras detta mer och mer.
  • Det kinesiska historieberättandet med nya hjältar, dramaturgier och symboler kommer in och blandas med tidigare amerikanska metoder att förmedla berättelser. Exempel på detta är den kinesiska appen Tik Tok som har miljontals användare. Med nya konsumentbeteenden behöver företagen hitta nya sätt att marknadsföra sina produkter och tjänster.