Det är inte fel att ha fler mobilladdare tillgängliga. Det är lätt hänt att laddaren går sönder och så plötsligt står du där utan att kunna ladda din telefon. Det är enkelt att lockas av billiga laddare, men de är faktiskt inte så bra.

Med en bra mobilladdare behöver du inte oroa dig för att telefonen plötsligt ska vara utan batteri. En billig laddare är dock inte alltid det bästa valet, även om du behöver en laddare akut. Du bör alltid se till att köpa en mobilladdare med CE märkning och det allra bästa är såklart att köpa en originalladdare. Då vet du alltid att din nyköpta laddare fungerar bra till just din telefon. Det är också väl värt pengarna att faktiskt köpa en originalladdare eftersom de i regel håller bättre än billigare kopior.

Hur mycket riskerar du?

När du köper en mobilladdare som inte är original kan du faktiskt riskera en hel del. För det första finns risken att din laddare inte fungerar till den telefon du har och då har du lagt ut pengar i onödan. För det andra är kan det vara så att laddaren inte är helt säker när det gäller elkopplingen. Du kan riskera att få en stöt när du ska koppla in din telefon eller när du drar ut laddaren ur väggen. För det tredje finns det också en risk att laddaren eller mobilen börjar brinna. Under de senaste åren har flera olyckor skett när personer laddat mobiler med kopierade laddare. En del av olyckorna har rent av haft dödlig utgång då röken från branden blir rejält giftig. En annan sak som kan ske är att mobiltelefonen helt enkelt går sönder om laddaren inte är kompatibel med dess batteri.

När du ska köpa en mobilladdare

Det allra första du bör titta på är vem det är som har tillverkat din laddare. Du bör också se efter om laddaren har en CE märkning. Om så inte är fallet uppfyller den troligen inte kraven EU ställer på produkten. Om det ser ut att vara en originalladdare kan du titta närmare på priset. En laddare som är i original blir i regel inte nästintill gratis.