Köpa eller inte köpa bitcoin? Generellt har man sett ett ökat intresse för börsmarknaden sedan bitcoin börsnoterades 2017. De som vill spekulera i bitcoin är allt från inbitna investeringsveteraner till unga nybörjare. För att ta ett välgrundat beslut kan man hålla koll på den aktuella bitcoin-kursen via säkra förmedlare. Vad är det som gör att bitcoin ökar i värde?

Bitcoin har efter ett värdefall återigen ökat i värde. Du kan se dagens kurs på bitcoin och följa utvecklingen. Där kan man se en stadig utveckling över tid. Den övergripande tendensen för bitcoin är att den ökar i värde när något dramatiskt händer i världen eller när det sker någon förändring i affärsvärlden. Det viktiga är att gå via seriösa förmedlare eftersom det är många som försöker surfa på värdevågen just nu. Breakit skriver om en svensk förmedlare och entreprenör som var med och grundade BTCX.

Det har blåst rejält om kryptovalutan bitcoin sen den börsnoterades 2017. Många experter varnar för att det kan rasa, medan andra menar att vi är långt från peaken än. Hur kommer det sig då att bitcoin ökar i värde? Veckans Affärer skriver bland annat att bitcoin nyligen ökade med 8 000 kronor på bara en timme.

Därför ökar värdet

Världen suktar efter en digital valuta. Det penningsystem som vi använder nu är gammalt och förlegat, och dessutom behöver det alltid en mellanhand som kan bekräfta överföringarna. Det skapar en viss skepticism mot dagens ekonomiska system som gör att många dras till alternativa värdesystem. Dessutom har stora ekonomiska giganter som Japan accepterat bitcoin. I expressen.se lägger man givetvis till hypen, som en del av framgången.

Vill du veta mer om bitcoin finns mycket att läsa på nätet.